Home Webinars

Onze gratis webinars begeleiden je door de complexe wereld van cybersecurity. Van praktische tips voor het veiligstellen van je webshop of website tot inzichten in de nieuwste digitale dreigingen, onze webinars bieden waardevolle kennis voor ondernemers. Je leert van cybersecurity experts hoe je je bedrijf kan beschermen tegen online gevaren. Of je nu nieuw bent in digitale beveiliging of op zoek bent naar geavanceerde strategieën, onze webinars zijn afgestemd op verschillende niveaus van expertise.

Schrijf je in voor:


Bekijk ook deze webinars:


24 april 2025 – 19u

Bescherm je zaak tegen cyberdreigingen: praktische preventie & cyberverzekeringen

Op 24 april schetst Stef Vermeulen, CEO bij Cyber Contract niet alleen de risico’s en hun mogelijke impact, maar reikt jou ook oplossingen aan waarmee je proactief aan de slag kan, zonder dat handenvol geld hoeft te kosten. Daarbij kunnen cybersecurity verzekeringen zeker een rol spelen.

Stef neemt je mee door:

  • De risico’s en impact van cyberdreigingen op jouw bedrijf
  • Een overzicht van de Belgische markt voor cyberverzekeringen: wat is er beschikbaar, wat kan je verzekeren, en wat niet?
  • Je verantwoordelijkheden als ondernemer: wat wordt van jou verwacht en waarvoor kan je aansprakelijk gesteld worden?
  • Praktische preventiemaatregelen die eenvoudig te implementeren zijn en geen grote investeringen vragen.

Met dit webinar willen we jou en je medewerkers bewust maken van de risico’s en je handvaten aanreiken om je bedrijf beter te beschermen. Op het einde van het webinar nemen we tijdens de Q&A ook tijd om al je vragen te beantwoorden. Of je nu een webshop runt, zelfstandig ondernemer bent of een KMO leidt: dit webinar is op maat van niet-IT’ers die hun bedrijf willen beschermen tegen de groeiende cyberrisico’s.

🗓️ Reserveer je plekje en schrijf je hier gratis in:

Kan je er niet bij zijn op 24 april? Schrijf toch in, dan krijg je automatisch de replay toegestuurd na afloop van het webinar.


Ontdek al onze cybersecurity webinars:

Ransomware & hacking: hoe blijf je hackers een stapje voor?

Stel je voor dat je inlogt op je systeem en wordt begroet door de ijzingwekkende boodschap: “Je bent gehackt.” In het digitale tijdperk van vandaag is dit nachtmerriescenario maar al te echt. Je hoeft geen IT-expert te zijn om te beseffen dat een datalek, ransomware-aanval of andere vormen van hacking ernstige gevolgen kunnen hebben voor je zaak. Sabine van Hoijwehgen (partner bij Secutec) en Thomas Jannes (expert & presales manager bij Secutec) begeleiden je doorheen de verschillende lagen van je verdedigingslijnen en welke proactieve maatregelen je kan nemen om cyberdreigingen een stap voor te blijven. > Naar het webinar

Geen idee of je website wel goed beveiligd is? Misschien denk je van wel, maar zie je iets over het hoofd?

Het Centrum voor Cybersecurity België (CCB) voor Belgische organisaties en ondernemingen heeft de Quick Scan Report-service ontwikkeld. Deze automatische en eenmalige scan van je website of webshop is gratis en geeft je in een paar minuten tijd een rapport met een overzicht van zwakke plekken in de beveiliging van je online activiteiten. Tibo Claesens, oprichter van cybersecurity bedrijf Zerobit en expert in het testen en scannen van websites en IT-infrastructuur, geeft je een uitgebreide uitleg van dat Quick Scan rapport. > Naar het webinar

Hoe voorkom je phishing en omzeil je valkuilen voor je medewerkers?

Phishing is één van de meest actieve cybercrimes, die elk jaar veel bedrijven en personen slachtoffer maakt. Een phishingmail is dan ook vaak het startpunt van een cyberaanval, oplichting of fraude. Je leert van niemand minder dan Reinaert Van de Cruys, ethisch hacker bij Fox&Fish Cyberdefense en recent verkozen tot Young Cybersecurity Professional of the Year, hoe je phishing kan voorkomen en hoe je jouw omgeving bewust kan maken van de valkuilen.
> Naar het webinar

Beveilig je data en klanten met encryptie

Wist je dat gevoelige klantgegevens en bedrijfsdata zonder de juiste bescherming gemakkelijk in verkeerde handen kunnen vallen? Of dat encryptie, een krachtige beveiligingstechniek, eenvoudig en betaalbaar kan worden toegepast, zelfs zonder technische voorkennis? Jan Guldentops, cybersecurity-expert met meer dan 20 jaar ervaring, neemt je op een toegankelijke manier mee in de wereld van encryptie en online veiligheid. In een uurtje tijd ontdek je alles over encryptie: wat is het precies, waarom is het onmisbaar, hoe pas je het toe?
> Naar het webinar

Cyberaanval vermijden? Dit is wat scanning & ethical hacking voor jou kunnen doen

Als ondernemer is het belangrijk dat je zo goed mogelijk bent voorbereid en je activiteit weerbaar maakt zodat een aanval zo weinig mogelijk impact heeft op je werking, data, klanten, netwerk, website en financiële middelen. In dit webinar duiken we met Jan Guldentops in de problematiek, en vooral in de oplossingen die scanning- en testsystemen bieden om je te helpen je bedrijf te beschermen tegen cyberaanvallen.

> Naar het webinar

Quick wins om je online zaak veilig te stellen

Hoe maak je dat je bedrijf best tegen een cyberstootje kan zonder dure technologische wizards in te schakelen? Al moet je waarschijnlijk wel de hulp van gespecialiseerde leveranciers inroepen, toch is het belangrijk dat je zelf het overzicht én de controle in handen houdt. En dat is precies wat je in deze sessie leert. In een uurtje krijg je tekst en uitleg in mensentaal over de cyber-crime problematiek en terminologie, krijg je zicht op wat het scannen van je systeem inhoudt en een checklist van wat je allemaal moet controleren/afspreken met je leveranciers.
> Naar het webinar

Hoe hou je hackers en onbevoegden uit je systemen?

Het is voor ‘white hat hackers’ ( en minder ethische collega’s) vaak heel eenvoudig om bij je webshop binnen te raken door middel van fishing, social engineering of gewoon door een wachtwoord te raden. Hoe zorg je dan dat je gegevens goed beveiligd zijn? In dit webinar hebben we het over wachtwoorden, multifactorauthenticatie, gebruikers-beheer en hoe je de toegang beperkt tot het minimum noodzakelijke. Kortom, je leert wat je allemaal best voorziet en wat je vooral niet moet doen.

> Naar het webinar

Basiskennis cybersecurity voor e-commerce in mensentaal

Durf je al lang niet meer te vragen wat het verschil is tussen HTTPS en SSL, of waar DNS nu exact voor dient? En klinken bugs, worms en (trojan) horses eerder als een uitstap naar de Zoo? Pik dan zeker dit webinar mee. We nemen samen een stapje terug om jou een gestructureerd overzicht te geven van alle courante cybersecurity terminologie die binnen e-commerce van belang is. Je krijgt een heldere uitleg in mensentaal, zodat je zelfzeker en kennis van zaken de juiste beslissingen kan nemen om je online activiteiten te beveiligen.

> Naar het webinar

Hoe maak je een juiste risicoanalyse van je website of webshop?

Er bestaan heel wat raamwerken, denkkaders en systemen om de cyberrisico’s van je website of webshop te evalueren, of je nu een nieuw project plant of correct op incidenten wilt kunnen reageren. In dit webinar zoomen we in op zowel organisatorische als technische cybersecurity frameworks. Je leert meer gestructureerd over cybersecurity redeneren, welke aspecten de digitale beveiliging van je organisatie allemaal omvat, hoe je snel en efficiënt de impact van een cybersecurity risico beoordeelt en welke vragen je je moet stellen als je over de beveiliging van je website spreekt.

> Naar het webinar

Scan zelf webshop en website en leer hoe je problemen kan aanpakken

Heb je sterke paswoorden, voer je tijdig updates uit en heb je de nodige back-ups? Mooi! Maar er zijn meer toegangspoortjes tot je systemen dan je denkt. Daarom is het belangrijk om ook regelmatig je website en je netwerk te scannen op kwetsbaarheden en openstaande toegangspoortjes. Met een regelmatige scan van je systemen hou je die toegangspoortjes tot je website, online shop en intern netwerk mooi toe. Hoe je dat concreet aanpakt, wat je allemaal moet scannen en hoe dikwijls, leer je in dit webinar.

> Naar het webinar

Hoe stel ik juridisch mijn online activiteiten veilig?

Juridische highlights omtrent IT infrastructuur en cybersecurity als handelaar: wat is je ‘digitale zorgplicht’? Wat houdt dat in en hoe kan je je zaak juridisch weerbaarder maken bij cyberincidenten? In dit webinar bekijken we het vanuit een juridisch standpunt: wat is jouw verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid als je IT-infrastructuur niet veilig is, welke juridische prio’s kan je best stellen in termen van cybersecurity, en hoe stel je jezelf ook op juridisch vlak in orde op een structurele manier?

> Naar het webinar